Utematlagning mm

Du som hanterar Livsmedel i din verksamhet och lagar mat tillsammans med dina gäster eller gör allt själv och serverar gästerna, nedan hittar du

– generella regler för hantering av livsmedel utomhus på Gotland

– branschriktlinjer framtagna för olika verksamheter av Per Nilsson

– Kompendiet Turism på annans mark samt avtalsförslag om du behöver skriva avtal med markägare

– tips hur du packar din ryggsäck om du ska ut på korta eller långa turer med mera matnyttigt


Är du intresserad av att lära dig mer om tex Att vara guide, Mat i skog och mark- det vilda käket, Svampar på Gotland, Fisk från Gotland, mm eller behöver du engagera en lokal guide, köpa andra tjänster typ catering till aktiviteter i skog och mark
kontakta
Riina Noodapera- Upptäck Gotland med mig tel 070 775 76 30 eller meil riina@noodapera.com







Om du önskar servera alkohol och söka tillfälliga tillstånd för detta för ett fåtal tillfällen så finns det anvisningar på Folkhälsomyndighetens hemsida:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/andts/tillsynsvagledning/alkoholdrycker/utbildningsinsats-om-alkohollagen/krav-pa-lokal/#Kravlokal
Alkoholtillstånd söks i din kommun
https://gotland.se/49324